La coral
Els nostres Estatuts
Règim intern
El director
El nostre repertori

Història de la Coral

 

La Coral Mareny va començar la seva trajectòria l´any 1.978 amb un grup reduït de persones engrescades pel cant coral, i que al llarg dels anys ha incorporat al seu repertori un bon nombre d´obres de música coral, tradicional i contemporània.
El nom de “Mareny”es sinònim de Maresme, ja que volien identifiqués la seva procedència.
Excepte el període de setembre de 1.990 al febrer de 1.994,en el qual la direcció va anar a càrrec de l´Esther Martells, sempre ha dirigit la Coral en Joaquim Miranda.
Actualment la formen un grup de unes quaranta persones de diverses edats, amb un repertori ampli, des de música medieval fins a cançons populars, incloent-hi els grans clàssics. Ha ofert concerts per Catalunya,Mallorca,Galícia, Madrid,  País Basc, Holanda, França i Àustria. Ha participat diverses vegades en el Festival de Música del Maresme, així com en diversos esdeveniments musicals organitzats per la Federació Catalana d´Entitats Corals.
El nostre repertori inclou algunes de las grans composicions d´autors europeus, com el Glòria de Vivaldi, Magnificat de Cererols, Cantates de J.S. Bach, els Notturnis, el Rèquiem i la Missa de la Coronació de W.A.Mozart, Missa brève nº 7 de Charles Gounod. Així com també la sarsuela Cançó d´Amor i de Guerra de R. Martínez Valls i darrerament també, una selecció de cants espirituals i gospel.
Ha realitzat intercanvis amb diferents corals, com L´Orfeó Lleidatà, L´Orfeó Andorrà, la Coral Polifònica de Nigrán ( Galícia ), Kantuz Abesbatza d´Ernani ( Euskadi ),la Coral de Sant Joan de Mallorca, Nederlans Hervormo de Lemmer ( Holanda ) i L´Ensemble Vocal du Val de la Haye, de Normandia. L´any 2.004 va participar en diversos concerts del cicle “ Advent a Viena “ organitzat per l´Ajuntament de la capital Austríaca.
Tenim com objectius conèixer nova gent a través de la música, passar bones estones descobrint noves sensibilitats i gaudint de l´harmonia d´uns sons, d´unes veus, d´unes cançons. En el cant coral volem trobar-hi no tan sols una forma d´interpretar i entendre la música, sinó també un mitjà per a la nostre formació personal i humana. 
     

 

 

Francesc i Benet Artigues 22, Vilassar de Dalt. (08339) ----- Correu electrònic: coralmareny@coralmareny.com